Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

IMAGINE PANORAMICA BRASOV

 PRIMARIA BRASOV, REALIZARI?

Articole

 

 

SUB POVARA ABUZURILOR SI CORUPTIEI, ECHIPA "DE NECLINTIT" A PRIMARULUI GEORGE SCRIPCARU INCEPE SA SE DESTRAME

Afaceri dubioase Brasov

Conducerea teatrului „Sică Alexandrescu“ din Braşov a demisionat în bloc, acuzând primăria de abuzuri. Comunicatul remis presei......go

Foto: George Scripcaru si Cecilia Doiciu la teatrul "Sica Alexandrescu"

PBv

Update 23/11/15 - Marele premiu al Festivalului de Dramaturgie Contemporană a fost câștigat de
Teatrul Sică Alexandrescu

PBv

In timp ce echipa Teatrului din Brasov face performanta, echipa Primariei se distreaza la teatru (majoritatea invitatiilor au fost luate de Cecilia Doiciu, care le-a distribuit prietenilor Primariei si prietenilor din Primarie).
Atunci cand directorul demisionar al Teatrului primea Marele Premiu cu lacrimi inevitabile de emotie - incurajate de indelungatele aplauze de sustinere, unele personaje din sala - reprezentanti ai Primariei, prezenti acolo gratie invitatiilor pe care le-au capatat, jubilau pentru ca au invins inca o data oamenii din cultura si nimic rau nu li se intampla.
Putea fi observata o parte importantă a camarilei primarului, oameni impusi de către acesta in diverse institutii de fortă, personaje sinistre pe care le tine sub aripa sa in Primarie si care inainte de 1989 cenzurau cultura la fel de brutal. Suferim inca si coruptia ucide pe toate planurile, zi de zi.

PBv

Update 24/11/15 - Peste 30 de angajaţi ai Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov au transmis o scrisoarea deschisă primarului George Scripcaru şi Consiliului Local, în care cer explicaţii cu privire la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al instituţiei.
„Ne întrebăm şi vă întrebăm de ce nu a fost respectată legea?" scriu ei.COMUNICAT DE PRESA

 

DEMISIE IN BLOC LA TEATRUL "SICA ALEXANDRESCU"


În semn de protest faţă de abuzurile la care d-na Cecila Doiciu (director al Direcţiei Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente, şi, în acelaşi timp, fost director interimar al Filarmonicii Braşov şi, în prezent, şi al Operei din Braşov, persoană desemnată să se cordoneze relaţia dintre Primărie şi instutuţiile de cultură din oraş) supune de mai bine de un an Teatrul „Sică Alexandrescu”, conducerea teatrului şi, implicit al Festivalului de Dramaturgie Contemporană (Claudiu Goga – director, Mariana Hudişteanu – contabil şef, Oana Borş – secretar literar), a hotărât să îşi dea demisia.


Iată, pe scurt, o selecţie aleatorie privind abuzurile făcute de d-na Cecilia Doiciu:


- odată cu terminarea reparaţiei Sălii Mari a TSA (anul trecut), d-na Cecilia Doiciu a decis, fără să a ne fi comunicată în scris baza legală, ca Sala Mare a TSA să fie închiriată de către Primăria Municipiului Braşov, banii obţinuţi urmând să intre direct în bugetul Primăriei. A fost astfel limitată posibilitatea TSA de a realiza venituri proprii, conform prevederilor legale. La început, aceste închirieri se făceau fără a se ţine cont de programul de repetiţii şi de spectacole al teatrului. Ulterior, în urma unei discuţii ce a depăşit pe alocuri limita bunului simţ, cu o parte din colectivul teatrului s-a convenit ca aceste închirieri să se facă în zilele de luni, zi nelucrătoare pentru teatru. Din păcate, nici această înţelegere nu a fost respectată de către Primăria Braşov.


- în luna mai a anului curent, a fost scos la concurs postul de manager al TSA. Directorul TSA a semnalat atunci în scris Primăriei că procedura de concurs adoptată de Primărie încalcă în mod grosolan procedurile legale. La această adresă, d-na Doiciu ne-a comunicat oficial că nu sunt încălcate prevederile legale, pentru ca, după doar două zile, în mod suspect, aceeaşi d-nă Doiciu să ne comunice faptul că acest concurs este anulat. Următorul concurs a fost organizat, aşa cum ceruse directorul TSA, adică cu respectarea prevederilor legale, concurs care nu a avut niciun câştigător (actualul director TSA necandidând). În temeiul legii, după 30 de zile, ar fi trebuit organizat un alt concurs, lucru care nu s-a întâmplat nici până acum!!!


- din păcăte, atitudinea d-nei Cecilia Doiciu, nu este una adecvată funcţiei pe care o are, existând cel puţin două momente în care a folosit un limbaj agresiv şi ameninţător pentru a o intimida pe contabila şefă a TSA, cu intenţia de a o influenţa în luarea unor decizii


- nu de puţine ori, d-na Cecilia Doiciu, a dat dispoziţii directe unor angajaţi ai teatrului, subminînd autoritatea conducerii teatrului şi depăşindu-şi în mod flagrant atribuţiile


- lucrurile au culminat, ieri, când d-na Cecilia Doiciu (în calitatea ei de membru al consiliului de administraţie al TSA), după o discuţie agresivă cu contabila şefă a TSA nu a fost de acord cu preţurile biletelor la spectacolele din Festival, cerând în scris ca preţul acestora să fie egal cu preţul biletelor spectacolelor din repertoriu TSA. Acest lucru este fără precedent, domnia sa fiind de acord ani de zile ca preţul biletelor din festival să fie mai mare ca preţul biletelor din repertoriu. Cu atât mai mult cu cât, subvenţia de anul acesta a Festivalui a fost diminută, cu doar o lună înainte de începerea evenimentului, cu un procent de peste 25 %, invocându-se faptul că restul de cheltuieli trebuiesc acoperite din venituri proprii. Evident, această condiţionare de diminuare a preţului biletului de festival, pe care ani de zile nu a cerut-o, este făcută cu rea voinţă şi nu din raţiuni de politică culturală.


Considerăm că demersul nostru este necesar pentru a nu deveni complici la distrugerea cu bună ştiinţă a activităţii teatrului şi la încetăţenirea unei practici neconforme cu timpurile pe care le trăim, respectiv imixtiunea (alta decât cea impusă de lege) unor persoane cu funcţii în instituţii administrative în activitatea managerială a unor instituţii de cultură subordonate acestora.

Conducerea Teatrului „Sică Alexandrescu”.